Bayn Europe AB klar för ISO 9001:2015

Som ett bolag i livsmedelsbranschen har Bayn alltid efterlevt ett tydligt kvalitets- och ledningssystem. Efter en mycket positiv förcertifiering är nu steg ett av certifieringen för ISO 9001:2015 bokad till början av mars.

Bayn Europe AB klar för ISO 9001:20152023-06-22T11:45:58+02:00

Bayns sockerersättare EUREBA® i Hemglass’ sortiment 2019

Bayn Europe ABs sockerersättare EUREBA® bevisar på nytt att man inte behöver kompromissa på smak och konsistens i sockerreducerade produkter. Bland Hemglass' nyheter för 2019 finns en glassmix utan tillsatt socker där EUREBA® har använts för att söta glassen.

Bayns sockerersättare EUREBA® i Hemglass’ sortiment 20192023-06-22T11:45:58+02:00

Bayn tecknar tillverkningskontrakt med den ledande kinesiska ingredienstillverkaren Honsea

Efter en tids grundliga tester och utvärdering har Honsea Ltd. bemyndigat tillverkning av Bayns sockerersättningslösning EUREBA®, för att möjliggöra och säkra tillförlitliga leveranser till den kinesiska marknaden för sockerreducering.

Bayn tecknar tillverkningskontrakt med den ledande kinesiska ingredienstillverkaren Honsea2023-06-22T11:45:59+02:00

Using e-sensory technology to optimize recipe for sugar reduced ginger breads

As part of the development of Bayn Europe AB's cloud-based platform and e-sensory tool for sugar reduction, awarded the Seal of Excellence by the EU Commission for the EU Horizon 2020 and funded by Vinnova, the sugar reduction specialist is performing research into using e-sensory technology to optimize sugar reduced recipes. Mathias Lundgren, PhD. Physical Chemistry, has worked with gingerbread cookies, mapping the aroma profile of different recipes to find ways to better mimic the original gingerbread cookie when reducing sugar in the recipe.

Using e-sensory technology to optimize recipe for sugar reduced ginger breads2023-06-22T11:46:00+02:00

The EU commission awards Bayn Europe’s SugarReduced digital platform with the Seal of Excellence

Bayn Europe’s digital platform for sugar reduction has been awarded a seal of excellence by the EU commission as the institution managing Horizon 2020. The proposed digital platform is aimed at facilitating food producer's R&D and accelerate market entry for sugar reduced products. Bayn Europe received a grant of half a million SEK from Vinnova, Sweden’s innovation agency, to further develop the project through an assessment study.

The EU commission awards Bayn Europe’s SugarReduced digital platform with the Seal of Excellence2023-06-22T11:46:00+02:00

Bayn develops a cloud based platform for sugar reduction

Bayn Europe AB announces the development of SugarReduced®, a cloud based platform to catalyse food producer's R&D and accelerate market entry of sugar reduction. An initial prototype has been developed and launch plan is scheduled in 2020.

Bayn develops a cloud based platform for sugar reduction2023-06-22T11:46:01+02:00

Bayn Europe säkrar finansiering om upp till 20 MSEK för utrullning av EUREBA® och ger ut gratis teckningsoptioner till befintliga aktieägare

Bayn Europe AB har tecknat avtal om en finansiering om upp till 20 miljoner SEK. Kapitaltillskottet ska användas till produktion och utrullning av EUREBA®, en naturlig lösning för socker- och kalorireducering, med en konsekvent kvalitets- och smakprofil. Transaktionen sker genom utgivning av konvertibler ("Konvertiblerna") med tillhörande teckningsoptioner ("Teckningsoptionerna") i flera ....

Bayn Europe säkrar finansiering om upp till 20 MSEK för utrullning av EUREBA® och ger ut gratis teckningsoptioner till befintliga aktieägare2023-06-22T11:46:01+02:00

Bayn Europe: Engelholms Glass med Bayns sockerersättning nu ute I butikerna

Engelholms Glass har successivt under sommaren rullat ut glass med Bayns EUREBA Ice cream blend till detaljhandeln. Glass med smak av vanilj, jordgubb och päron i olika förpackningsstorlekar finns nu till försäljning i ett 50-tal butiker i södra Sverige. Ordervärdet för Bayn har hittills uppgått till cirka 150 000 ....

Bayn Europe: Engelholms Glass med Bayns sockerersättning nu ute I butikerna2023-06-22T11:46:01+02:00

The largest manufacturer of soft drinks and juices in Greece launches Ice Tea with Bayn’s natural and healthy ingredients for sugar reduction

In February this year Bayn Europe AB signed a Letter of Intent with the Greek production and distribution company Paxman Ltd. Their client Loux – Greek’s largest manufacturer of soft drinks and juices – launched Plus ’n Light Ice Tea to the major retail stores during the second quarter. ....

The largest manufacturer of soft drinks and juices in Greece launches Ice Tea with Bayn’s natural and healthy ingredients for sugar reduction2023-06-22T11:46:02+02:00
Till toppen