Region Gävleborg har beviljat Bayn Europe AB, en specialist på sockerreducering, ett företagsstöd om 839 700 kr. Stödet kommer att användas för Bayn Studio, ett centrum för sockerreducering för allmänheten, som öppnar i Gävle under hösten.

”Bayn Studio kommer att verka för att utbilda allmänheten om sockerreducering och visa hur reducering av socker i mat och dryck kan fungera i praktiken. Vår ambition är koppla samman livsmedelsforskning, livsstilsingredienser och livsmedelstillverkare med konsumenter, och att föra en direktdialog med allmänheten om sockerreducering som ett sätt att leva hälsosammare”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe.

På Bayn Studio kommer det att hållas kurser för allmänheten i tillverkning av sötsaker och annan mat utan tillsatt socker, med olika erbjudanden till olika åldersgrupper. Det kommer även att finnas en butik med försäljning av sockerreducerade produkter samt en caféverksamhet där nyttigare, sockerreducerad fika och lunch kommer att säljas och serveras. Bayn är även i diskussion med Lido Konditori, ett av de äldsta konditorierna i Gävle, om att öppna upp caféverksamheten av studion tillsammans med dem.

”Vi är glada att Region Gävleborg ser vår satsning som viktig för regionen och samhället i stort. Genom deras stöd kommer vi nu att kunna fortsätta vår mission om att erbjuda nyttigare alternativ med mindre tillsatt socker direkt till allmänheten”, säger Lucy Dahlgren.

Bilagor