Bayn Europe AB har mottagit en order från Barentz i Ungern. Bayn erhöll en testorder under våren som nu följs upp av en första kommersiell order av Bolagets produkt Navia. Det är en mindre order om 100 000 SEK med leverans under augusti.

Ordern ska användas till ett kosttillskott som enligt uppgift kommer lanseras av en godisproducent för den ungerska marknaden.

Målet är att kunna erbjuda marknaden en sockerfri vitamintablett och Bayns Navia möter kraven beträffande kvalitet, sötma, eftersmak och interaktion med övriga ingredienser.

“Det är alltid glädjande att få ett godkännande av vår produkt. Om lanseringen blir lyckad ser vi fram emot fortsatt samarbete och löpande beställningar”, säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

Om Bayn Europe:

Bayn är en oberoende utvecklare inom sockerreducering och erbjuder marknaden kostnadseffektiva råvaruingredienser samt totallösningar för sockerreducering.  Bayn skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin. Bayn är noterat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.

För mer information, kontakta: Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Bilagor