Produkten kommer att tas fram under Pandy Proteins varumärke och etableras i första hand på den nordiska marknaden. Bayn Europe ansvarar för produktutveckling, receptdesign, framtagning av produkten samt testpanel med slutkonsument.

“Vi ser fram emot att ta fram en produkt tillsammans med Pandy Protein som riktar sig mot en hälsomedveten konsument. Sockerreducering är en av de snabbast växande trenderna inom konfekt- och snacksindustrin, men även en utmaning för många livsmedelstillverkare. På Bayn jobbar våra experter på att ta fram nya, innovativa recept som säkerställer både en god smak och ett lägre kaloriinnehåll”, säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

Enligt Världshälsoorganisationen är idag 1,9 miljarder människor, närmare 30 % av jordens befolkning, antingen överviktiga eller kraftigt överviktiga. Det finns idag få alternativ för konfektyr och snacks med lågt kaloriinnehåll och med reducerat sockerinnehåll.

”Vi har valt att inleda ett samarbete med Bayn Europe då vi ser positiva synergieffekter mellan bolagen. Bayn har god kompetens inom sockerreducering som ligger i linje med de alternativ vi vill erbjuda konsumenterna”, säger Robert Ingre, VD Pandy Protein AB.

Pandy Protein har redan gjort sig ett namn på den svenska marknaden med sitt sortiment av hälsosamt proteingodis. Pandy finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Island och kommer inom kort även lanseras i fler länder.

Bilagor