Efter lyckade provtillverkningar förra året lades en order på en sötningslösning för glass och leverans skedde i september 2017 för lansering på sjukhusen under oktober. Sjukhus ställer höga krav på de produkter som serveras där och dessa fyra sorters gelati möter dem väl med en laktosfri och sockerreducerad produkt som innehåller endast upp till 2 g socker per 100 ml glass. Det är en mycket låg sockerhalt.
Glassen tillverkas i de fyra smakerna choklad, vanilj, jordgubb och mocka. Den schweiziske tillverkaren är mycket nöjd med Bayns glassblend och har nyligen gjort en andra beställning för vidare produktion. De planerar även att utöka försäljningen av glassen till bredare konsumentgrupper.
“Att reducera socker i glass men behålla samma goda smak och konsistens är för många producenter en utmaning. Vi är därför stolta att kunna erbjuda en fungerande lösning som lever upp till så pass höga krav som kunden har i detta fall”, säger Srdjan Solaja, Sales Manager på Bayn Europe AB.
This press release will also be available in English on bayneurope.com