Engelholms Glass har successivt under sommaren rullat ut glass med Bayns EUREBA Ice cream blend till detaljhandeln. Glass med smak av vanilj, jordgubb och päron i olika förpackningsstorlekar finns nu till försäljning i ett 50-tal butiker i södra Sverige. Ordervärdet för Bayn har hittills uppgått till cirka 150 000 SEK.

Engelholms Glass startade redan 1937 och tillverkar idag cirka 1,2 miljoner liter gräddglass per år.

”Vi satsar på kvalité och service och tillverkar därför gräddglass av högsta klass med de bästa råvarorna. Vi är lyhörda för kundernas intresse och behov och har under åren tagit fram många olika sorters glass. Bland annat ekologiska och laktosfria produkter och självklart nu också glass utan tillsatt socker. Med bibehållen smak och konsistens blev Bayns lösningar för sockerreducering det självklara valet för oss och vi ser fram emot fortsatt samarbete”, säger Carl-Gustaf Gudmundsson, VD Engelholms Glass.

”Att reducera socker i glass men behålla samma goda smak och konsistens är för många producenter en utmaning. Vi är därför stolta att kunna erbjuda en fungerande lösning som lever upp till Engelholms krav på smak och kvalitet. Det är förstås också glädjande att vi nu når ut till den svenska marknaden i så stora volymer och så många butiker. Det ger fler människor möjlighet att välja bort mer av det skadliga sockret”, säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe.

Om Bayn Europe:

Bayn är en oberoende utvecklare inom sockerreducering och erbjuder marknaden kostnadseffektiva råvaruingredienser samt totallösningar för sockerreducering.  Bayn skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin. Bayn är noterat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.

För mer information, kontakta: Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Denna information är sådan information som Bayn Europe AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 september 2017 kl. 12.15 CET.

Bilagor