Bayn Europes EUREBA® Compound-serie är utformad för att sammanföra smak och sötma i en balans som gör utvecklingen av sockerreducerade produkter, eller produkter utan tillsatt socker, enklare. EUREBA918-serien använder Stevia-extrakt av hög kvalitet från Xi’an Tianxingjian. Lösningen är enkel att använda, ger prisfördelar och säkerställer teknisk funktionalitet när tillsatt socker ersätts i processad mat. Rapporter och studier har visat att Kina har mer än 140 miljoner diabetiker och ytterligare 500 miljoner förväntas vara odiagnostiserade.

“Vi är glada för samarbetet med TXJ eftersom det innebär att vi tillsammans kan skapa ett stort marknadsvärde genom att förkorta livsmedelsproducentens produktutvecklingstid och minska risken för osäkerheter. Stevia är ett naturligt sötningsmedel utan kalorier, men som hittills har stött på flera hinder på marknaden bl.a. på grund av viss bismak. Vi är glada att TXJ utvärderade vår lösning och produkt EUREBA918, och ingick det strategiska partnerskapet. Detta är ett bevis på att vår lösning fungerar på den kinesiska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med TXJ för att introducera EUREBA918 till fler kinesiska kunder”, säger Lucy Dahlgren, VD för Bayn Europe.

“Vi är glada över att vår Stevia-extrakt ingick i Bayns lösningar för sockerreducering. Vi har produktionsfördelar för att säkerställa Stevians kvalitet och avkastning, men när det gäller reducering av socker, är marknaden i behov av en övergripande smak- och hälsolösning snarare än en enda ingrediens. Vi är glada att kombinera våra högkvalitativa råvaror med Bayns expertis och kunskap inom sockerreducering”, säger Wangting, vd för Xi’an Tianxingjian.

“Vi som företag måste erbjuda livsmedelsproducenter lämpliga produkter och lösningar för att hjälpa dem med sockerreducering”, fortsätter Wangting. “Som en del av vår marknadsinträdesplan för 2017 planerar vi att börja med en första order av ett ton EUREBA918. När vi utvärderat, planerar vi att rulla ut en långsiktig marknadsplan för lösningen.”

“Den första ordern av ett ton EUREBA918 motsvarar 300 ton socker. Vi är glada för detta åtagande eftersom det innebär att vi nu kan positionera EUREBA som ett premiumvarumärke i Kina, och som har en stor marknadspotential. Vi har redan fått förfrågningar om EUREBA-glass från den kinesiska marknaden”, säger Lucy Dahlgren.

Bayn Europas produktutbud
Bayns erbjudande för livsmedelsproducenter består av Navia ™ och EUREBA®. Navia ™ är en ren Stevia-ingrediens. EUREBA® fokuserar på smakformulering och reducering av socker i ett antal olika formuleringsserier avsedda för olika produkter som glass, konfektyr, dryck och bakverk.

Om Xi’an Tianxingjian
Xi’an Tianxingjian Natural Bio-products Group, som grundades i april 1993, är en ledande tillverkare av botaniska extrakt och en import- och exporthandlare i Kina. Företaget har över 100 anställda varav mer än 50 tekniker och utvecklare.

Bilagor