“Tidigare i år utvecklade Lefka O’Life ett livsmedelssortiment för irländska Allegro under varumärket ‘Vitality – Food for Active Living’. Uppdraget var att ta fram glutenfria, havrebaserade flingor med högt protein- och fiberinnehåll, och viktigast av allt, utan tillsatt socker. Bayns produkter har använts i stor utsträckning i denna produktutveckling och även för att ta fram sockerfria proteinbarer, pannkaksmix med lågt sockerinnehåll samt sockerfritt jordnötssmör”, berättar Ian Murgatroyd, VD på Lefka O’Life Afrika.

Vitality är en produktserie från irländska matproducenten Allegro, som bland annat erbjuder produkter som havre, pannkakor och proteinbarer utan tillsatt socker. Ingrediensordern som Bayn mottog från Lefka O’Life kom via det globala partnerskapet med Barentz, en ledande leverantör och distributör av innovativa och standardingredienser för livsmedelsindustrin.

“Vi är glada över att ha kunnat stödja Lefka O’Life Afrika i deras utveckling och lansering av Vitality i Irland och Storbritannien. Vi är positiva till vårt samarbete med Barentz, och är glada över att nu kunna arbeta tillsammans med en livsmedelsproducent i Sydafrika”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe AB.

“Vi är stolta över att hålla jämna steg med globala livsmedelstrender, särskilt gällande näringstrender och utveckling. Ett område som vi har fokuserat på under en längre tid är att minska socker, och därmed produktionen av både sockerfria livsmedel och livsmedel med lägre sockerhalt; något som förde oss samman med Bayn. Vi ser dem som en specialist inom området och de har ett brett utbud av lösningar för att ersätta socker”, avslutar Ian Murgatroyd, VD på Lefka O’Life Afrika.


Om Lefka O’Life Afrika (LOA)
Lefka O’Life Afrika är en livsmedelsutvecklare och livsmedelsproducente. Deras motto är “från koncept till färdig produkt” och de specialiserar sig på konceptidéer, genomförande av dessa idéer via deras omfattande FoU-nätverk och på produktionen för kunder som är verksamma runt om i världen. LOA har producerat en rad livsmedelsprodukter såsom frukostflingor, proteinbarer, jordnötssmör, bakmixar, kosttillskott och pulverdrycker. För mer information, kontakta info@lefka.co.za.

Om Vitality
Mer om Vitality kan läsas på: www.vitality.eu
Instagram: www.instagram.com/vitality_foods

Bilagor