Free From Food Expo är en europeisk handelsutställning och konferens om organisk, vegansk och funktionell mat samt mat som är fri från olika ingredienser och tillsatser och som vänder sig till detaljhandeln, livsmedelsföretag, catering, hotell och hälsosektorn. Bayn Europe är ett av de företag som kommer att finnas på plats i Kemi-Intressens bås på Kistamässan i Stockholm. Där kommer flera av företagets partners att visa upp hur de framgångsrikt jobbar med alternativa ingredienser. 

“Vår labbstudio i Gävle har tagit fram smakprover som klart visar att sockerfria produkter definitivt inte är tråkiga. Runtom i världen ser vi hur folksjukdomar som fetma och diabetes 2 ökar, delvis till följd av vår överkonsumtion av socker. Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med våra kunder ta fram sockerfria alternativ som slutkonsumenten uppskattar. Vi ser fram emot att få visa upp exempel på det på Free From Food Expo tillsammans med Kemi-Intressen som är en nära partner till oss och som delar våra värderingar om att jobba med trygga och naturliga råvaror för människors hälsa och välbefinnande”, säger Patrik Edström, VD på Bayn Europe. 

Kemi-Intressen är en distributör av Bayn Europes ingredienser för sockerreducering på den svenska och nordiska marknaden. Företaget har över 70 års branscherfarenhet som distributör av naturliga råvaror, specialkemikalier och polymerer. Med kemin som grundval utvecklar och levererar de kunskapsbaserade lösningar, och hjälper sina kunder genom hela utvecklingsprocessen – från idé till färdig produkt.

Free From Food Expo äger rum på Kistamässan i Stockholm den 16-17 maj, 2018. Bayn Europe kommer att finnas på plats hos Kemi-Intressen i bås D49.

Vid frågor om hur Bayn Europe jobbar med sockerreducering, kontakta Mats Källqvist: mk@bayn.se


An English version of this news release will be available on bayneurope.com

Bilagor