Pandy Protein skapar produkter med högt proteininnehåll, lågt sockerinnehåll och färre kalorier, med fokus på målgruppen hälsointresserade. Bolagen har under våren 2019 initierat ett förnyat samarbete gällande leverans av råvaror till Pandys produkter (se tidigare kommunicerad nyhet den 8 augusti). Det etablerade samarbetet mellan Bayn och Pandy har utvecklats sedan dess och mynnat ut i en första order, där startvärdet uppgår till cirka en miljon SEK.

– Vi är ett ungt och innovativt företag som vill samarbeta med företag som kan hjälpa oss att snabbare komma ut på marknaden med nya produkter. Samarbetet innebär att vi kan öka takten på vår produktutveckling och framtida lanseringar, säger Simon Petrén, VD och medgrundare av Pandy Protein AB i Stockholm.

Båda bolagen ser stora möjligheter att växa på marknaden och kommande beställningar till Bayn beräknas uppgå till cirka en miljon SEK per kvartal, enligt prognos från Pandy.

– I vårt koncept ingår att stötta och ge råd till våra kunder så att de når bästa resultat i sin produktutveckling. Med våra Eureba-lösningar hjälper vi Pandy att snabbt komma ut på marknaden med sina innovativa produkter. Pandy står inför en kraftfull tillväxtresa och vi på Bayn är glada över att vara med på resan, säger Mats Källqvist, försäljnings- och marknadschef på Bayn Europe.

Bilagor