Den aktuella läsktillverkaren har produktion i över 30 fabriker och levererar läsk till de stora detaljhandlarna runt om i Europa. Efter att sockerskatt införts i flera europeiska länder har marknaden börjat ställa nya krav på sockerreducerad läsk.

”Vi är väldigt glada att denna läsktillverkare bestämt sig för att arbeta med vår totallösning i syfte att ta fram läsk med 15% mindre socker. Vi arbetar nu mot ett gemensamt tidsmål och program för produktutveckling och kommersialisering på den europeiska marknaden.” säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

Om Bayn Europe:

Bayn är ett kunskapsorienterat företag som hjälper livsmedelsproducenter att möta marknadens krav för en hälsosammare värld. Bayns lösningar reducerar socker i produkter och skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets naturliga lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin. Bayn är noterat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.

För mer information, kontakta: Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Bilagor