“Bayn fokuserar på att tillhandahålla sockerersättningslösningar för att reducera den höga halten socker i livsmedelstillverkares produkter. Vi ser positiva attitydförändringar från våra livsmedelskunder. Innovation som sockerreducering är en utmaning. Det skapar förändringar som det tar tid att implementera”, säger Patrik Edström, VD på Bayn Europe. “Bayn har samlat feedback från marknaden från flera hantverkstillverkare av glass och bageriprodukter såväl som från större kaféer i Sverige. De är eniga i att det finns ett stort behov av sockerreducering. Med våra färdiga lösningar för sockerreducering kan vi hjälpa storköken att tillhandahålla goda produkter med ett lägre kaloriinnehåll till sina kunder.”

“Anpassningstiden hos storkök är mycket kortare, eftersom de ligger närmare konsumentmarknaden och snabbare kan introducera nya produkter. Marknadsvärdet estimeras till nära 200 MSEK och Bayn har lagt fram en strategi för marknadsintroduktion och en vi har en plan för försäljning av sockerersättare till den skandinaviska storköksmarknaden. Vi hoppas på minst en 10%-ig marknadsdel i detta kundsegment. Vi kommer att allokera resurser till denna affärsenhet och vi förväntar oss ett genomslag i försäljningen under första delen av 2019”, säger Ange Mertner, affärsområdesansvarig.

Bilagor