Avtalet innebär en ökad närvaro i bagerisegmentet, ett mycket attraktivt segment där flera av Bayns utvecklingsprojekt redan är långt gånga med flera större livsmedelsproducenter. Bolaget förväntas se en lansering av flera av dessa produkter under 2021 och Engelhardt har en väletablerad plattform som säkerställer en effektiv värdekedja och implementation av produkterna till nya kunder.

”Vi är mycket nöjda med över att kunna inleda samarbetet med en av Sveriges starkaste partners för bagerisegmentet. Det finns en enorm potential i att ersätta socker i bullar, kakor, tårtor och motsvarande. och våra pågående utvecklingsprojekt har visat goda resultat hittills. Tillsammans har vi ett starkt utgångsläge, där Engelhardts tekniska kunnande och marknadsnärvaro borgar för ett gott samarbete!” – Patrik Edström, VD Bayn Group AB

B. Engelhardt & Co AB är ett svenskt företag med ca 60 anställda och omsättning 321 MSEK 2019. Bolaget har sin spetskompetens inom produktutveckling och ett stort engagemang att leda utvecklingen och leverera godare och nyttigare produkter till sina kunder. Koncernen finns representerad i alla de nordiska länderna med dotterbolaget Engelhardt A/S i Danmark och Engelhardt Finland. Huvudkontoret ligger i Västra Frölunda i Göteborg med tillhörande laboratorium, provkök, produktion och lager.

Bilagor