Att reducera socker i drycker innebär en stor utmaning. Förutom sötman bidrar sockret med många andra egenskaper i just drycker; det ger fyllighet och munkänsla, det påverkar balansen mellan sötma och syra, och det påverkar vilka smaker som framhävs. Samtliga av dessa aspekter behöver bemötas och i slutändan måste dessutom drycken smaka gott.

“Vi är experter på bra smaker på dryck och slush. Vi tycker att det är otroligt att det går att få fram så bra drycker utan tillsatt socker. Detta har Bayn verkligen lyckats med för Garettas drycker”, säger Sara Vilhelmsson, VD på Garetta. “Vi kommer att lansera de fyra smakerna jordgubb, äpple, päron och citron, på Skånes Djurpark när de öppnar för säsongen den 24 mars 2018. Skånes Djurpark är den första nöjesparken i Sverige som lanserar dryck utan tillsatt socker.”

“Utmaningarna med att reducera socker i dryck är många och vi har under c:a ett års tid genom bra samarbete tagit fram fyra smaker som nu ska lanseras. Det är en viktig satsning från Garetta vars produkter till stor del riktar sig till ungdomar, som blivit mer och mer medvetna om vad de äter och dricker”, säger Ange Mertner, Vice VD på Bayn Europe AB. “Vi är glada att vårt samarbete nu leder till en första lansering och ser fram emot ytterligare lanseringar framöver.”

Om Garetta:

Garetta är ett sälj- och serviceföretag som sedan 1994 skapar och utvecklar produktlinjer för handeln, kafé och restaurang. För mer information, se www.garetta.com eller kontakta Garetta på 031-87 99 00.

Bilagor