ZDS grundades 1951 och är ett världskänt center som utbildar tekniska experter inom konfektyr och livsmedel. Medlemstjänsten består av över 260 medlemmar från företag inom konfektyr och livsmedel i hela världen. Som medlem har man tillgång till flera fördelar, som teknisk utrustning, stöd för industriell produktutveckling och företagsspecifik utbildning och konsult.

Genom medlemskapet kommer Dr Roger Aidoo, chef för R&D hos Bayn att tillhandahålla ZDS med utbildning inom sockerfri choklad och hur det påverkar produktutveckling. “Att tidigt lägga in detta i utbildningen hos framtidens livsmedelsutvecklare är intressant för livsmedelsindustrin”, säger Patrik Edström, CEO på Bayn Europe. “Livsmedelsföretagen får en stor fördel om de kan utveckla marknadsanpassade livsmedelsprodukter som uppfyller konsumenternas förväntningar på sockerreducering.”

För Bayn finns här fördelen att kunna testa nyutvecklade produkter i industriell miljö. Det finns även möjligheten att för kunders räkning testa produktutveckling utan att störa deras befintliga produktion.

“Det är mycket roligt att få med ett företag som är specialiserat på sockerreducering som medlem i vår organisation”, säger Andreas Bertram, CEO på ZDS.

Mer information om ZDS finns här

Bilagor