The Sugar Reduced Community är en öppen plattform med nyheter, forskning och diskussioner om sockerreducering. Bayn Europe initierar satsningen men bjuder in andra företag, organisationer och forskningsinstitut att bli medlemmar och göra gemensam sak mot tillsatt socker och de hälsorisker som associeras med hög sockerkonsumtion.

“Globalt anses sötade drycker i sig vara orsak till c:a 184 000 dödsfall varje år, enligt en artikel publicerad i The Lancet tidigare i år. Allmänhetens efterfrågan på hälsosammare mat och dryck ökar och folk letar efter naturliga alternativ till socker, men socker är en mycket integrerad del i vanliga förädlade livsmedel. Vi tror att det här finns ett behov för att vidta gemensamma åtgärder inom industrin för att försäkra oss om både en positiv trend inom ny produktutveckling  såväl som en vinstgivande framtid för livsmedelstillverkare och detaljhandel som faktiskt åtar sig att reducera socker”, säger Lucy Dahlgren, CEO på Bayn Europe.

Communityn kommer även att bestå av projekt och åtgärder där sockerreduceringsprojekt från olika aktörer presenteras tillsammans med olika fallstudier för att visa hur socker i vanliga livsmedel kan ersättas med andra naturliga ingredienser.

“Genom den här communityn vill vi uppmärksamma alla de som vidtar åtgärder genom att åta sig sockerreducering. Som en av Bayns första aktiviteter inom communityn öppnar vi Bayn Studio nu i höst; ett centrum för hälsa och sockerreducering riktat till allmänheten. Vi kombinerar både kafé och gör det själv-klasser, och vi har sockerreducerade produkter för försäljning. Vi har just nu en intensiv diskussion med Lido Konditori, ett av de mest välrenommerade konditorierna i Gävle, och vi utvärderar menyer med olika smaker och möjligheter för en gemensam sockerreducerad studio. Vi hoppas att fler aktörer kommer att inspireras att åta sig sockerreducering med stöd av denna community”, säger Lucy Dahlgren.

Bayn välkomnar aktörer att ta kontakt för att bli en del av communityn med sina pågående projekt inom sockerreducering eller för att få hjälp att starta upp nya åtaganden eller CSR-projekt.

Om The Sugar Reduced Community

The Sugar Reduced Community är en plattform för diskussioner kring sockerreducering, livsstilsingredienser och för att leva ett hälsosammare liv. www.sugarreduced.com 

Om Bayn

Bayn Europe är ett kunskapsbaserat företag som hjälper livsmedelstillverkare i världen att möta marknadens krav på att bygga en hälsosammare värld. Bayns lösningar reducerar socker i produkter och skapar nya, naturligt sötade lågkaloriprodukter.

Bilagor