Kunden bakom ordern är Joywin Natural Products Co. Ltd., en kinesisk producent och distributör som specialiserar sig på att utveckla och producera naturliga och hälsosamma ingredienser från olika växter, och som jobbar mot den kinesiska hälsoindustrin. Orderstorleken uppgår till 100kg EUREBA 918. Anledningen till att Bayn valts som partner är vår lösning EUREBA, som motverkar eftersmaken av stevia i livsmedel.

“Att vi på kort sikt får ytterligare en order utanför Europa visar både på att vi har momentum och att sockerreducering står på agendan världen över just nu. I takt med att efterfrågan på sockerreducerade produkter växer ser kinesiska aktörer mot Norden för nya lösningar; då Norden står för både innovation och produktsäkerhet. Den här provordern är ytterligare ett bevis på att vår roll som sockerreduceringsspecialist börjar sprida sig till en bredare marknad”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe. “Det känns stort att även en större aktör på en ledande marknad som Kina, som länge sysslat med sockerreducering i mat, väljer att vända sig till oss och använda våra lösningar som del av sin produktutveckling.”

Ordern är på EUREBA 918, en lösning som Bayn lanserade förra sommaren och som är en innovativ lösning för stevia-applikation i olika kategorier.

“Kina är ett land med över 120 miljoner diabetiker, och där övervikt är ett stort växande problem”, säger Denny Di, VP Market Joywin. “Vi har jobbat med stevia som ingrediens länge, men den tydliga eftersmaken har varit ett hinder för industriell tillämpning. Vi är glada över att samarbeta med Bayn, en specialist på sockerreducering som också lyckats lösa problemen med att bibehålla en god smak i livsmedel även när socker byts ut. Vi ser den här första provordern som en milstolpe för vårt fortsatta samarbete.”

Ordern kommer att produceras av Bayns kontrakterade tillverkare i Bulgarien för omgående leverans. 

Bilagor