“Idag är de flesta konsumenter redan medvetna om att socker är en bidragande orsak till övervikt och diabetes II. Bayn strävar efter att hitta och utvärdera olika fiberlösningar, som havre och äpple, för att ersätta socker och skapa nya recept med bättre smak för produkter inom hälsokost. Det är huvudorsaken till att vi öppnar och investerar i Bayn Studio”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe AB.

Bayn Studio kommer att ha en öppen akademi för workshops, både för konsumenter och företag, i syfte att öka kunskapen om sockerreducering. Studion kommer också att möjliggöra för Bayn att få direkt feedback från konsumenter på ny produktutveckling och för hållbar affärsutveckling.

“Bayn Studio kommer att fungera som en solid kunskapsplattform för vår kommunikation med både våra kunder och med allmänheten. Vi kommer att bjuda in våra kunder, dvs livsmedelstillverkare, att delta i workshops och seminarier om sockerreducering och lösningar för sockerreducering. Samtidigt vill vi bjuda in konsumenter och skolbarn att komma till Bayn Studio och själva prova på att tillverka choklad och godis utan tillsatt socker”, säger Lucy Dahlgren.

Bayn Studio kommer också att ha en kaffehörna där allmänheten kommer att kunna köpa hälsosam och god fika utan tillsatt socker.

“Studion kommer att verka för att utbilda allmänheten om sockerreducering och för att visa våra formler och produkter utan tillsatt socker. Vi flyttar vårt labb närmare slutkonsumenten, och kan nu föra en direkt dialog med allmänheten om sockerreducering som ett sätt att leva hälsosammare. Vår ambition är koppla samman food science, livsstilsingredienser och livsmedelstillverkare med konsumenter, och att låta dem uppleva våra formler och lösningar för naturlig sockerreducering”, säger Lucy Dahlgren.

Byggandet av Bayn Studio påbörjas inom kort och förväntas stå klart efter sommaren.

Bilagor