Bayn Europe AB är en oberoende utvecklare av hälsosam sockerreducering. Bolaget har utvecklat och tagit fram kostnadseffektiva sockerersättningar för glass, konfektyr, dryck och bageri med fokus på smak och konsistens. Bayns lösningar är lättanvända och produktionseffektiva vilket gör att livsmedelsproducenter som vill spara tid och kostnader varit mycket positiva inför ersättningarna.

”Våra kreativa totallösningar för sockerersättning gläder konsumenter som länge efterfrågat hälsosamma alternativ. Men för oss har det varit en kamp att komma hit – livsmedelsproducenterna har tidigare varit rädda för förändring och har inte vågat äventyra en fungerande produktion.” säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB

Bayn ser att sockerreducering lockar många och blivit en tydlig trend bland konsumenter. Därför har Bayn arbetat fram en mer konsumentdriven marknadsstrategi, med fokus på försäljning av sockerersättningarna. Bolagets nyrekryterade försäljningskompetens Max Falk – ”den nya unga generationen” – har under sina första två veckor påbörjat en screening av Stockholms premiumbagerier, och kontaktat ett tjugotal som alla visat ett stort intresse. Flera av dem har redan lagt sina första testordrar.

”Jag tror på att utveckling och innovationer driver marknaden och att industrier förr eller senare måste anpassa sig. Folk är trötta på dåliga alternativ till socker, varav många är sammankopplade med allvarliga hälsorisker. Mitt intryck är att folk generellt verkligen vill se över sitt sockerintag.” säger Max Falk, Market and Sales Manager på Bayn Europe

”Jag är stolt över att vara en del av Bayn, det deras produkter står för är värderingar jag verkligen brinner för. Den största grejen för mig dock, var att faktiskt prova Bayns sockerersättning i slutprodukter, som exempelvis högkvalitetsglass. Smaken var helt enkelt så bra. Det gör i sin tur mitt jobb så mycket roligare.” lägger Max Falk till.

Om Bayn Europe:

Bayn är ett kunskapsorienterat företag som hjälper livsmedelsproducenter att möta marknadens krav för en hälsosammare värld. Bayns lösningar reducerar socker i produkter och skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets naturliga lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin. Bayn är noterat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.

För mer information, kontakta: Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Bilagor