Distributionsuppdraget gäller försäljning av sockerersättaren EUREBA® för mejeri- och glassindustrierna i Storbritannien.

Sötade fibrer är en homogen sammansättning av kostfiber och växtbaserade sötningsmedel. Vår tillverkningsmetod är unik inom livsmedelsindustrin och skapar en produkt som kan lagras, transporteras och hanteras som vanligt socker utan att ändra något i tillverkning eller processer.

EUREBA® är en omfattande serie sötade fibrer som ersätter socker ett-till-ett. Ett kilo socker i receptet ersätts med ett kilo EUREBA®, utan att smak, munkänsla eller konsistens ändras. Det är en stor fördel för livsmedelstillverkare som annars tvingas till stora investeringar i både tid och pengar för att utveckla helt nya recept.

“Vi tycker att EUREBA® är ett utmärkt tillskott i vårt breda produktutbud. Det faktum att det kan ersätta socker utan ytterligare utvecklingsarbete hos våra kunder gör det perfekt för vår marknad”, säger André Schommer, Group Head of Sales på Cornelius Group.

“Vi är mycket glada att få samarbeta med en så välrenommerad distributör som Cornelius”, säger Mats Källqvist, försäljnings- och marknadschef på Bayn Europe.

Cornelius Group är en ledande tillverkare och distributör av specialkemikalier, tillsatser och ingredienser för vård, hälsa, livsmedels- och specialkemikaliemarknaderna.

Bayn Europe, baserat i Stockholm, är en utvecklare och tillverkare av sötade fibrer som används av livsmedelsindustrin för att reducera socker och kalorier i livsmedel.

Bilagor