Överkonsumtion av socker är idag ett av de stora hoten mot vår hälsa. Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar oss att minska vårt dagliga intag av socker. Konfektyr spelar endast en mindre roll i vårt totala energiintag men uppfattas ändå som associerat med övervikt och ohälsa. Bayn Europe AB befinner sig i mitten av denna utveckling, med ett genuint driv att låta oss njuta av våra favoriter bland godis, kakor och choklad ändå.

Dr Roger Aidoo är expert på sockerfri chokladtillverkning och har arbetat på Bayn sedan 2015. Dr. Aidoo är livsmedelsforskare och har en PhD i biologi från Gents universitet i Belgien, samt en masterexamen i livsmedelsteknik.

“Det är mycket roligt att jag har blivit tillfrågad att prata om Bayns expertis angående sockerreducerad choklad. Chokladindustrin växer fortfarande och det gör också antalet hälsomedvetna konsumenter. Produkt- och processoptimering är oerhört viktigt för en lyckad sockerersättning i chokladtillverkning”, säger Dr. Aidoo. “Min presentation kommer i mycket att handla om sockersubstitut för chokladtillverkning och hur dessa alternativ till socker påverkar produktutvecklingen.”

Dr. Aidoos presentation kommer att hållas under segmentet “Ingredients for optimizing sweetness impression in chocolate and other confectionery”, som äger rum den 29 januari. En komplett talarlista finns här.

För information om mässan: ProSweets/ISM.

Bilagor