I februari i år tecknade Bayn Europe ett Letter of Intent med det grekiska produktions- och distributionsföretaget Paxman Ltd. Under andra kvartalet 2017 lanserade deras kund Loux – Greklands största tillverkare av läskedrycker och juicer– isteet ”Plus ’n Light Ice Tea” med Bayns ingredienser för hälsosam sockerreducering.

Plus ’n Light Ice Tea innehåller 60 % färre kalorier och är sötad med naturliga ingredienser som gör att drycken behåller sin goda smak och karaktär. Isteet finns i tre smaker; citron, persika och blandade frukter och säljs i dagligvaruhandeln.

”Att Greklands ledande dryckestillverkare har lanserat sockerreducerade isteer är ett tydligt tecken på den starka trenden inom sockerreducering och att fler livsmedelstillverkare har börjat lyssna på konsumenternas önskan om mer naturliga och hälsosamma produkter. Vi på Bayn är också glada att vårt Letter of Intent med Paxman redan gett resultat i och med Loux lansering.” säger Lucy Dahlgren, VD Bayn Europe AB.

”Stevia är en speciell ingrediens som kräver mycket förkunskaper för att kunna använda på rätt sätt. Jag är därför väldigt glad att vi nu kan erbjuda Bayns ingredienser till en så viktig kund som Loux. Vi ser fram emot ett långt samarbete med Bayn för att fortsätta kunna sprida sockrreduceringstrenden i Grekland.” säger Stavros Frangias, VD Paxman Ltd.

Om Bayn Europe:

Bayn är ett kunskapsorienterat företag som hjälper livsmedelsproducenter att möta marknadens krav för en hälsosammare värld. Bayns lösningar reducerar socker i produkter och skapar nya, naturligt sötade produkter med lågt kaloriinnehåll. Bolagets naturliga lösningar, utvecklade genom vetenskaplig forskning, ger innovativa, hälsosamma recept i nära samarbete med våra kunder inom den globala livsmedelsindustrin. Bayn är noterat på Nasdaq Stockholm, First North, under kortnamnet BAYN.

Mangold Fondkommission AB är företagets certified adviser. Telefon +46-8-5030 1550.

För mer information, kontakta: Lucy Dahlgren, VD, Bayn Europe AB, e-mail ld@bayn.se

Bilagor