Gelégodiset lanserades i två smaker på Fitnessfestivalen vid slutet av förra året och fick ett starkt mottagande av marknaden. Sedan dess har försäljningen varit högre än förväntat med breda listningar och hög omsättning per butik, där man fram tills nu sålt slut allt som kunnat produceras. Företaget har nu säkrat en utökad produktionskapacitet för att kunna tillgodose en växande försäljning framåt. Godiset finns idag tillgängligt på några av bolagets export-marknader med ytterligare lanseringar inom kort. I Sverige finns det listat och säljs bland annat på Preem, OKQ8, Circle K, ICA, Hemköp (franchise), näthandlare och grossister. Lanseringarna har även inneburit en högre frekvens på inkommande förfrågningar från internationella distributörer och kedjor som intresserar sig för lokal import av gelégodiset och chipsen.

”Det är superkul att vi hittat rätt med en produkt som har bra traction och som samtidigt ger synlighet och indirekt marknadsföring åt Bayns EUREBA®. Nyttigare godis är vår grundsten och den första produkten som vi lanserade till marknaden 2016, där vi sedan dess arbetat med att utveckla det nya receptet som nu finns tillgängligt på marknaden. Vi ser stor potential i att som företagsgrupp kunna nå en betydande tillväxt och ta en ledande position i Europa och Asien inom godis som ersätter socker med naturliga fibrer, istället för maltitol. Som exempel finns ett amerikanskt varumärke, Smartsweets, som säljer fiberbaserat godis i USA och Canada och på kort tid nått en omsättning på över 500 MSEK med endast gelékonfektyr. Min uppfattning är att våra produkter har både bättre smak och textur än deras godis och vi ska givetvis även sikta på att ta godiset över atlanten också. Första leveransen till Canada går iväg om mindre än fyra veckor.” – Simon Petrén, VD Pändy Foods AB

Sweet Hearts och Sour Fish är två av Pändys godissmaker. Varje påse innehåller endast 80 kcal och 1 g socker, vilket innebär ca 97 % mindre socker än vanligt gelégodis. Bolaget har som ambition att lansera ytterligare godissorter under 2020. Totalt finns det 14 produkter i portföljen idag och som säljs och marknadsförs till över 20 marknader.

Bilagor