Genom Bayn Studio finns all möjlighet att ge världen ett ”sockerreduceringscentrum”. Fika med mindre socker, en shop med sockerreducerade produkter att köpa hem och en akademi med gör det själv-kurser där allmänheten lär sig att tillverka produkter tillsammans med sockerreduceringspecialister.

“Vi vill att allmänheten ska lära sig mer om hälsosam sockerreducering och själva upptäcka livsmedel utan tillsatt socker. Företag, konsumenter och skolbarn bjuds in till Bayn Studio för att själva testa att tillverka choklad, glass och godis utan tillsatt socker. Vi kommer även att bjuda in livsmedelstillverkare att delta i workshops och seminarier om sockerreducering för att inspirera dem till att lansera fler sockerreducerade produkter – något vi ser som en viktig del av livsmedelsföretags CSR-arbete idag”, säger Lucy Dahlgren, VD på Bayn Europe AB.

Studion möjliggör för Bayn att få direkt feedback från konsumenter på ny produktutveckling och kommer att fungera som en plattform för andra företag som tar fram sockerreducerade livsmedel att sälja sina produkter. Caféverksamheten leds av Konditori Lido.

“För oss är det genuina hantverket viktigt i våra bakverk. Vi har bakat i 60 år och vi vet hur mycket socker som finns i fikabröd och andra livsmedel idag. Vi ser nu att det kommer in mycket nytänk i vår bransch. Generellt blir vi mer medvetna om vår hälsa – något som såklart blir extra påtagligt när man arbetar med mycket raffinerat socker. Att därför få chans att samarbeta med Bayn blir en viktig och rolig utmaning för oss. Vårt mål är att utveckla och baka alternativ med mindre socker, men som såklart är minst lika goda”, säger Lotta Schenkel på Lido Konditori.

Bayn Studio beviljades ett särskilt investeringsstöd med 839 700 kronor av Region Gävleborg i september. Region Gävleborg har det regionala utvecklingsansvaret i Gävleborg och med det statliga medel för regionala utvecklingsprojekt och företagsstöd.

”Företag kan ansöka om medel hos Region Gävleborg för finansiering i samband med en investering. Investeringen ska bidra till en hållbar tillväxt och nya arbetstillfällen och ge förutsättningar för en positiv utveckling i länet. Bayn Europe AB:s satsning på ett showroom i Gävle medför samarbete med lokala producenter av livsmedel och lockar besökare från hela världen inom livsmedelsproduktionen”, säger Ola Sjöström på Region Gävleborg.

Bayn Studio öppnar nästa lördag, den 29 oktober, på Drottninggatan 32 i Gävle.

För mer information, besök bayneurope.com/bayn-studio eller facebook.com/baynstudio.

Bilagor