I slutet av förra året lanserade Pändy Foods AB två gelégodissorter och tre nya smaker av linschips. Nu lanserar bolaget ytterligare en ny linschipssmak och stärker produktsortimentet med en helt ny typ av godisprodukt. Totalt har bolaget nu 14 produkter i fem olika kategorier, chips, bars, dryck, godis och choklad.

Chokladen är en helt ny produkttyp för Pändy och är framtagen att likna klassisk chokladkonfektyr men med en hälsosammare näringsprofil. Produkten kommer i form av kexbars som är 22 g per enhet och innehåller endast 1 g socker per bar och 16 % protein.

Den nya chipssmaken blir ett tillskott som den fjärde smaken till de redan lanserade: Onion, Cheese & Onion, och Dill & Chives. Chipsen är linsbaserade, där företaget är först ut med att lansera en mindre storlek om 40 g som passar ”on the go”. Alla produkterna har en näringsprofil med 14 % protein och 50 % mindre fett än traditionella alternativ, där alla är vegetariska varav två är vegan.

”Jag är mycket stolt över att vi äntligen lanserar dessa produkter. Vi har tidigare haft choklad i Pändys sortiment men som vi inte tyckte höll tillräckligt hög kvalité. Den nya chokladprodukten är helt fantastisk och smakar snarlikt andra traditionella alternativ men med en bättre näringsprofil. Indikationen från smakprover till konsumenter och marknaden har varit överraskande positiv och jag tror att det kommer kunna bli en toppsäljare tillsammans med det redan lanserade gelégodiset.

Den nya smaken av chipsen hade vi från början tänkt att lanseras tillsammans med de övriga produkterna i slutet av förra året men vi valde att istället fortsätta utveckla produkten och förbättra smaksättningen då vi initialt inte fick till den där fantastiska Sour Cream-smaken som vi nu lyckats få med produkten. Vi har även här redan fått positiv respons med den nya smaken och förväntar oss att den tillsammans med Cheese & Onion kommer bli de bästsäljande chipssmakerna för oss” – Simon Petrén, VD Pändy Foods AB

Sour Cream & Onion och Protein Chocolate Sticks finns till försäljning från och med idag på företagets egna e-handel, övrig e-handel och delar av dagligvaruhandeln samt servicehandeln.

Bilagor