Pandy Protein är ett ungt, innovativt företag som skapar produkter för bland annat hälsointresserade målgrupper.

Varumärket fick en flygande start vid lanseringen för tre år sedan, och är numera känt för sina snacks och mellanmål med god smak, men med ett innehåll som skiljer sig från andra produkter i hyllorna. Det höga proteininnehållet, låga sockerinnehållet och de få kalorierna attraherar Pandys hälsointresserade målgrupp.

Pandy har nyligen inlett ett samarbete med Bayn Europe, där Bayn har en stöttande och rådgivande roll vid utveckling och testning av företagets nya produkter.

– Vi står just nu inför utmaningen att skapa nya produkter som ligger i linje med marknadens krav på hälsosammare alternativ. Ribban ligger högt: Produkterna ska vara högkvalitativa, smaka gott och ha bra näringsvärden, säger Robert Ingre, medgrundare av Pandy Protein i Stockholm.

Det finns särskilda utmaningar när socker ska ersättas. Det räcker inte att tillsätta sötningsmedel.

– Främst handlar det om att få fram en god smak med balanserad sötma och nyttigare fibrer. Det handlar också om att välja en sötning som inte ger bekymmer med matsmältningen. Den kombinationen kan vara svår, förklarar Mats Källqvist, försäljnings- och marknadschef på Bayn Europe i Stockholm.

– Men våra Eureba-lösningar, som Pandy testar, består av sötade fibrer och är utvecklade för att råda bot på de största problemen många företag står inför vid sockerreducering. Vi ser därför fram emot vårt samarbete med Pandy i det här sammanhanget, säger Mats Källqvist.

Bilagor