Bayn Europe firar tio år den 25 november 2019. Patrik Edström, verkställande direktör, tog över rodret för ett år sedan. Bolaget var då i en spännande fas, precis i brytpunkten mellan start up och etablerat företag. I dag har Patrik Edström skapat en tydlig riktning framåt.

– Framöver ska Bayn skapa en ännu tydligare affär genom att fokusera på råvarorna och utvecklingen av dem, säger Patrik Edström.

Sockerreducering och råvaror av naturligt ursprung ligger i tiden. Det märks också på Bayns försäljning och volymer, som stadigt går uppåt. Patrik Edströms prognos är att Bayn når hållbar tillväxt inom en snar framtid, och break even år 2021–2022.

– Förstahandsmålet är att omsättningen ligger på 100 miljoner kronor, och det tror jag att Bayn kan nå år 2022. Kan vi sedan se att omsättningssiffrorna ökar snabbare än så under kommande år – då är jag mycket nöjd, säger han.

Inför Bayns tioårsjubileum har vi intervjuat vd Patrik Edström. I intervjun berättar han om planerna, tankarna och idéerna som ska föra Bayn vidare in i framtiden. Fokus ligger på de egna råvarorna och utvecklingen av dem.

Läs intervjun i sin helhet på Bayn Magazine.

foto: Anette Persson

Bilagor