Food Matters Live 2019 är den största brittiska mässan i sitt slag för inhemska och internationella ingrediensföretag. I år låg mässans fokus på omvälvande globala trender inom dryckes- och livsmedelsindustrin som maghälsa, växtbaserad mat samt så kallad freefrom food, där livsmedel och dryck utan tillsatt socker ingår. 

Mässans arrangörer rapporterar att de i år samlade ett rekordstort antal utställande företag med innovativa produkter och ett rekordstort antal köpare. 

Bayn Europe var på plats i London den 19–20 november och demonstrerade företagets sötade fibrer, som säljs under varumärket Eureba. Sötade fibrer ersätter socker ett-till-ett och ger produkter smak, textur och munkänsla som liknar socker.

Intresset och gensvaret från köpare som söker nya ingredienser för sockerreducering var stort. Mats Källqvist, försäljnings- och marknadschef på Bayn, knöt mer än 250 kontakter under dagarna. 

– Vår satsning på de brittiska öarna ligger helt rätt i tiden, säger han. 

I Storbritannien är jakten på socker och bättre hälsa ett högprioriterat område. Myndigheter och konsumenter ställer krav på livsmedelsindustrin. 

– Det råder sense of urgency bland brittiska livsmedelsföretag. De behöver minska mängden tillsatt socker i sina produkter. Med sötade fibrer kan livsmedelsföretag snabbt ersätta socker ett-till-ett i recepten utan att förändra tillverkningen, säger Mats Källqvist.

Food Matters Live är en mässa med spets. Årets tema var Changing the future of food and drink. Mässan synliggör trender och hjälper företag i livsmedels- och dryckesindustrin att navigera i ett förändrat landskap. Förutom utställare samlar mässan start up-företag med innovativa lösningar, kunskaps- och förändringsledare.

Bilagor