Humble Group

Humble Group föddes ur en ambition att utmana konventionella FMCG-bolag och fokusera på produkter som är bra för dig och bra för vår planet. Med hållbarhet som ledstjärna bygger vi en strukturell plattform med synergier och stuktur för ökad tillväxt och lönsamhet i koncernenvs verksamhetsbolag. Gruppen har som strategi att växa organiskt och genom förvärv, där vi stöttar bolag ledda av starka entreprenörer som strävar efter att förändra världen och bättre.

Humble Group är en ung, dynamisk och nydanande FMCG-koncern som levererar produkter som är bra både för dig och för planeten. Gruppen består av 20+ verksamhetsbolag som verkar inom snabbväxande segment såsom sockerreduktion, funktionell mat samt hållbar skönhet och hälsa. Företaget är noterat under tickern HUMBLE på NASDAQ First North. Nedan siffror visar pro forma Q1 LTM 2021 efter förvärv. 

Antal företag
20+
Omsättning proforma 2021  (miljoner SEK)
1 922
EBITDA Adj. proforma 2021  (miljoner SEK)
249
Humble Group har antagit följande finansiella mål vid utgången av 2025:

 Nettoomsättning: 13 miljarder SEK

Humble Group strävar efter att ha en kraftig omsättningsökning kommande år, som drivs av hög organisk tillväxt i kombination med genomförda förvärv. Målsättningen är att nå en total nettoomsättning på 13 miljarder kronor proformera vid utgången av året 2025.

Lönsamhetsmål: 1.5 miljarder SEK justerad EBITDA

Humble Groups mål är att uppnå en justerad EBITDA proforma på minst 1.5 miljader kronor  vid utgången av året 2025.

The Humble Co.

The Humble Co. är ett världsledande bolag inom hållbar munvård som förvärvades i Q1 2021. Bolagets etos, erfarna ledning och breda distributionsnätverk blir ett mycket starkt tillskott i gruppen som kommer att gynna och försnabba övriga bolags exportsatsningar.

Tweek Sweets

Tweek är ett marknadsledande bolag inom sockerreducerat godis. Bolaget har en bred portfölj av såväl påsförpackat- som lösviktsgodis, allt med en bas av naturliga ingredienser och fibrer, vilket reducerar kalorivärdet med upp till 50 % jämfört med traditionellt godis. Tack vare det starka produktsortimentet och effektiv marknadsföring har Tweek skapat sig en marknadsledande position i Sverige och härnäst är siktet inställt på övriga Norden, Storbritannien och Tyskland.

Naty

Naty AB är en ledande högteknologisk FMCG-koncern med ett globalt och välpositionerat varumärke, Eco by Naty, som har ett brett sortiment av komposter- och nedbrytningsbara personal care-produkter. Bolaget har framgångsrikt bedrivit sin verksamhet i 27 år sedan starten 1994 och är en pionjär inom sitt område. Naty säljer och marknadsför sina produkter till många av världens största återförsäljare inom dagligvaruhandeln.

Fancystage

Fancystage är en ledande portugisisk tillverkare av högteknologiska FMCG-produkter, med ett sortiment inom kosmetik, skönhet och wellness. Bolaget har haft en fantastisk tillväxt sedan start 2012 och blev prisbelönat 2019 av Financial Times som det snabbast växande bolaget i Portugal och på plats 139 i Europa. Bolaget har ett mycket starkt återförsäljarnätverk i södra Europa.

Grahns Konfektyr

Grahns Konfektyr AB är en ledande svensk godistillverkare med brett sortiment och stark position inom sockerfritt och socker-reducerat godis. Verksamheterna drivs av ett ungt entreprenörsteam som har en gedigen erfarenhet inom produktutveckling, branding och försäljning av konfektyr.

Kryddhuset i Ljung

Kryddhuset i Ljung AB är en ledande tillverkare av kryddor och kryddblandningar. Bolaget har ett attraktivt sortiment av olika kryddmixar med fokus på ekologisk- och hållbar tillverkning och naturliga råvaror.

Wellibites

Det hela började i Saras kök. En apotekare, kostrådgivare och gottegris med en hopplös övertygelse om att det går att få det bästa av två världar; ett godis som inte bara smakar gott utan även gör gott.

Med en noga uträknad formula har vi skapat ett godis som innehåller vitaminer och mineraler för ditt välbefinnande. Självklart helt utan socker och med naturliga smaker och färger. För alla vi som bryr oss om våra kroppar, naturen och alla djuren.

Med Wellibites vill vi på vårt sätt bidra till en bättre hälsa – ett litet steg i taget.

Monday 2 Sunday / Pändy

Monday 2 Sunday är ett e-handelsbolag  med fokus på snabbrörliga konsumentprodukter som har ett lägre socker- och kaloriinnehåll. Bolaget har även ett eget varumärke, Pändy, där man utvecklat ett brett sortiment av välsmakande och nyttigare drycker, godis, snacks och protein-bars. 

Green Sales

Green Sales Distributions är en ledande leverantör av eko och lifestyle-produkter inom FMCG. Bolaget säljer och marknadsför flera väletablerade och ledande varumärken inom funktionellt godis inom segmenten veganskt, sockerfritt och laktosfritt, under varumärkena Green Star och DeBron. Bolaget innehar även rättigheterna till det ekologiska godisvarumärket EC-GO. Bolaget har en gedigen kompetens inom produktutveckling och innovation och har framgångsrikt växt verksamheten med en stabil ökning av omsättning och lönsamhet under de senaste 5 åren.

Slender Chef / Golden Athlete

Golden Athlete grundades 2014 och har sedan starten fokuserat på lågkaloriprodukter och funktionella livsmedel inom segmentet sports nutrition. Bolaget marknadsför och säljer det egna varumärket Slender Chef, vilka har ett marknadsledande sortiment av lågkalorisåser i Norden. Bolaget innehar även distributionsrättigheterna för flera internationella varumärken som Quest Nutrition, Nanosupps, Oatein och Battlebites. 

Amerpharma

Amerpharma är ett marknadsledande europeiskt tillverkningsbolag av socker- och kalorireducerade såser, sylter och sirap. Bolaget har egen tillverkning och säljer produkter under egna varumärken till ett hundratal kunder i Europa, Asien, USA och mellanöstern. Bolaget har ett stort fokus på produktinnovation och produktutveckling och har de senaste åren varit framgångsrikt med att ta fram unika livsmedelsprodukter där socker ersatts med protein och naturliga sötningsmedel. Historiskt har Bolaget även haft en hög organiskt tillväxt och lönsamhet med en tillväxt på över
50 procent per år under de senaste tre åren.

Koppers Candy

Koppers Candy Sweden är en produktionsanläggning av godis och snacksprodukter baserad i Varberg med en lång erfarenhet och kompetens vilket erbjuder ett fullskaligt godissortiment av olika slag. Här omsätts morgondagens tankar från idéer till verklighet när vi skapar framtidens sockerreducerade livsmedel och nya FMCG-produkter.

Bayn Solutions

Bayn Solutions är ett råvaruteknikbolag som erbjuder marknaden kostnadseffektiva råvaruingredienser och totallösningar för sockerreducering. Bayn Solutions producerar och säljer främst den egenutvecklade sötade fibern EUREBA®. Bolaget levererar en revolutionerande sockerersättare för industriell tillverkning och som används i produktion av livsmedel. Egenskaperna för EUREBA ersätter sockret 1:1 och beter sig synonymt genom att ha en liknande densitet, viskositet och homogen sammansättning. Under 2020 har utvecklingsarbetet centrerats kring att vidareutveckla processtekniken och skapa en ännu starkare bas av nya versioner av EUREBA som har hög kommersiell potential i att skalas ut till ett större antal kunder.